>Tankar

>Jag funderar på om jag vill flytta till Malmö. Är det kul där? Kommer jag må bra så långt från allt som är mig bekant? Kan man ge upp allt man har för det okända bara sådär. Eller är jag bara en ynklig fegis som kommer ruttna bort bland spårvagnar och goa gubbar.

Funderar på hur man tänker när man låter maten stå kvar i ugnen i ett dygn. Färsk, nystekt makrill. Och sås. Ett sådant slöseri på naturens resurser. Två hela, filéade stackars spirr-makrillar som inte blev gamla. Jag lider men tycker ändå om dig, du glömska, förvirrade, bortskämda man.

Funderar på vad jag ska göra på måndagar nu när jag tagit tjänstledigt tjugo procent. Jag kan sitta hela dagen och le för att jag slipper söndagsångest. Men jag tror att jag ska minsann utnyttja denna lyxdag till att ta körkort. Och skriva recensioner. Och måla tånaglarna. Och äta ostron.

Funderar på hur roligt det är att säga “När jag pratade med Facket…” till vissa människor. Hur man kan vända på en femöring när Facket kommer på tal och helt plötsligt bli mjuk, rar och sockersöt. Ibland tror man att man lever på trettiotalet.

Funderar på sorgen över att sommaren snart är slut.
Om man flyttar söderut, till Malmö, räcker sommaren längre då?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to >Tankar

  1. Anonymous says:

    >Nej! Malmö har samma skitväder som Gbg. Stanna här!

    /fd Malmö-bo och vän som vill ha dig kvar här

Leave a Reply