Het Amsterdammertje

Trots förra årets kapitala resefiasko (vulkanutbrott) valde vi att återvända till Amsterdam även denna vår för några dagars konferens följt av två dagars möten på byrån vi samarbetar med. Även denna gång inträffade en naturkatastrof (tsunami) och jag undrar om det är värt att någonsin återvända till landet igen.
Det var härligt ändå, vi fick ett grymt hotell mitt i stan som hade en helt osannolik frukostbuffé. Vi fick en försmak av våren. Vi fick träffa andra geeks på nerdkonferens och dricka gratis Heineken med dem tills magen stod rätt ut. Vi fick åka taxi som inte tog kreditkort fastän de lovat. Plötsligt hade de visst glömt sin kreditkortsmaskin hemma när vi väl var framme vid målet. Detta trick kör de med för att de måste betala en avgift på 35 spänn för varje tusenlapp som dras på kreditkort. Jag ville slåss, så ilsk blev jag. Men jag knöt näven i fickan och blev körd till närmsta bankomat där jag fick plocka pengar från mitt privata (rätt ansträngda) konto. Holland är ett U-land i det sammanhanget.
Men vi fick ta en öl på uteservering i solnedgången och äta pasta tillagad i en ost, så på det hela taget var det en bra resa.

This entry was posted in Resor. Bookmark the permalink.

2 Responses to Het Amsterdammertje

  1. Leif says:

    Trevligt med en tur i Amsterdam, men du är väll hemma nu ?
    Och jag har blivitarbetslös så dagarna går åt att surfa på nätet efter jobb, och så kom jag på att de var länge sedan jag läste din Bikt sida. Hoppas jag får lite att läsa fram över….
    Mvh Leif

Leave a Reply