Because The Night

Jag har sagt det förr, jag vet. Men jag säger det igen. Tiden går så fort här. Jag fattar ingenting.
Jocke kom på besök för en vecka sedan och lämnade oss igen idag. Den veckan gick snabbast av dem alla. Vi hann ändå med en Lördagstur till Coney Island, magiskt öde med stängda nöjesfält och soldränkt boardwalk. Vi fick till och med bevittna solnedgången i havet från ostkusten, trodde knappt det var möjligt. Vi var i East Village på loppis där Jocke fyndade en fiskargubbe i gjutjärn och en utbildningsbox om New Yorks tunnelbana från 1979. Vi hann med en gaybar, Cubbyhole, där den vänliga servitrisen bjöd på två rundor varav en bestod av livsfarligt starka drinkar. Drinkarna kostade för övrigt bara 3 dollar styck, vilket är det billigaste vi hittat hittills. Någon kväll tidigare hade vi varit så lyckliga över 4-dollar-drinkstället där vi smakade av hela drinkmenyn. Vi hann korsa min älskade Brooklyn bridge till fots, ännu en sak jag kan bocka av min långa to-do lista. Vi hann sitta i det öppna fönstret på favoritsnabbmatstället Dos Toros och äta buritos och dricka kall öl i den varma Novembersolen. Vi hann se Flykten från New York och bocka av ännu en New York baserad film. Den elfte i raden. Vi hann se två halvdåliga liveband med oss som enda publik. Tacksamheten från musikerna kände inga gränser. Vi hann med ett besök på det tveksamma stället Jekyll and Hyde. En temakrog som kör “läskig” underhållning till middagen. Även där var vi den enda publiken som fick genomlida en one man show utförd av en snubbe som talade fejkbrittiska och hade plåtarm. Vi hittade baren Lederhosen där man kunde slå sig ner i två sunkiga soffor och njuta av öl i stop intill en fejkbrasa. Vi turistade oss bort till David Letterman show och handlade kaffe hos ökände Rupert på Hello Deli, en mikroskopisk butik runt hörnet. Han hade något problem med hälsovårdsnämnden som ville att han skulle stänga stället. Men vi hann åtminstone få kaffet först. Vi hann även med att kolla in Studio 54, eller vad som fanns kvar av det. Där är tydligen en teater nu för tiden. Vi fick se både East River och Hudson River och doppa fingrarna i den öppna Atlanten. Vandra genom Washington Square Park och kolla in killen som spelar klassisk musik på sin flygel där.

Det var en fin vecka, synd att den är över.

I närkontakt med Brooklyn Bridge

Takdekorationer på favvobaren "Cubbyhole"

Öde nöjesfält på Coney Island

Solnedgång på Coney Islands boardwalk

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply