>Ambivalence

>Jag sparar pengar som fan. Sen i måndags sparar jag och snålar. Och önskar att det snart är dags för nästa lön så att jag kan se mina sparpengar växa på hög, snabbt ska det gå. Jag vill ha ett hus. En trädgård. En källare som min kille får gå ner i först för att reka så inga spindlar sitter på väggarna och skrämmer mig. Jag vill ha ett rum avsett för bokhyllor med böcker och vinylskivor. Två sköna fåtöljer med fotpall. Öppen spis. Ett fönster där solen silar genom persiennerna och man ser dammkornen virvla i den stilla luften i vårt hemliga rum. Där spelar vi bara vinyler och stenkakor. Och dricker whiskey. Och läser böcker i skenet från brasan eller den silade solen. Kanske gläntar vi på fönstret en sommarkväll och hör hur barnen på gatan skrattar och leker. Hur grannarna klipper gräset. Doften av färskt gräs fyller rummet och blandas med avgaserna från gräsklipparen. Och vi sitter stilla och läser till solen går ner, rummet blir skumt och det är dags att laga middag. Öppna en flaska vin. Kick back and relax.

Så tänker jag på alla ställen jag aldrig besökt. Alla länder jag vill resa till. Alla stränder som aldrig känt tyngden av mina fötter. Eller de städer vars nattklubbar jag aldrig besökt. Och då blir jag förvirrad. Jag vill leva flera liv. Jag kan inte bestämma mig för ett enda.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to >Ambivalence

  1. Jocke Boberg says:

    >Mysigt rum :)

  2. bikt.com says:

    >Mmm, vårt rum :)

Leave a Reply