The Green Green Grass of Home

Länge trodde jag att mina fingrar inte begåvats med den gröna färg min mor besatte. När min syster Martina skolade om sig till trädgårdsmästare ( Gräslikt – Ett strå vassare ) så var jag övertygad om att hon fick ärva de gröna fingrarna och att jag var ett hopplöst fall. Mina växter var spretiga och rangliga och tappade sina blad. Mina pelargoner överlevde sällan vintern. De få gånger jag försökte mig på att odla något så bar det sällan frukt.
Men någonstans på vägen har mina tappra försök ändå gett lite utdelning. Det började med att en gurka överlevde den känsliga barndomen och bjöd på grönsaker hela sommaren. Sedan fick jag en persika som bar fantastiska söta frukter men tyvärr inte överlevde vintern. Jag började experimentera med chilifrukter och tomater med ett ganska så gott resultat. Problemet, insåg jag, låg inte i mina fingrar utan i min oförmåga att vattna växterna tillräckligt ofta. Något som endast mina orkidéer tjänade på.
Så råkade jag springa på en plantfabrik på nätet. (www.plantfactory.se) Mini plant factory, hydroponisk odling. Man odlar sina växter i vatten istället för jord och därmed var alla mina problem med vattning över. Nu samsas tomater, chili, basilika, sallad, persilja, ruccola och koriander på en blygsam yta i mitt köksfönster. Delandes på samma vattenbad växer de så att det knakar. Och fort går det också, eftersom de har belysning sjutton timmar per dag i den medföljande LED-ljusbågen.

mini plant factory

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply