Dinner for Champions

I fredags var det dags för kråssmörjning på hög nivå. Med barnvakt på plats i hemmet fick jag äntligen utnyttja min 40årspresent från Erik och hans familj; en helkväll på Thörnströms kök. Vi föll pladask för Håkan Thörnström när Tv4 framställde honom så sympatisk i Kockarnas Kamp för några år sedan, så förväntningarna var rätt höga hos oss bägge denna kväll. Vi blev placerade mitt i rummet, på hedersplatsen framför vinnarmedaljen.  

 

Bara en sån sak. 

Efter ett glas prosecco hade jag bestämt mig för vad jag skulle stoppa i mig och sen började en odyssé av smaksensationer i form av sparris med smörsås och entrecote med världens finaste lilla bearnaisesåskastrull.  

 

Erik åt en fisk mör som potatismos, galet fint. Vi testade även olika makalösa viner, bl.a. denna stalliga fransos.  

 

När maten var uppäten och glasen tomma fick vi träffa Håkan själv som faktiskt var minst lika sympatisk i verkligheten. Han avslöjade sin Bearnaisehemlighet (bas på Sabayonne, montera i smörkuber och “rå” vinäger, men använder även bea-bas på vinäger, lök, dragon-avkok) och berättade hemlisar från teveinspelningen. Han avslöjade även att han tackat ja till att medverka i en Best of-kockarnas kamp nästa år. Hejja Håkan! 

Vi tog en omväg via Björns bar innan vi kom hem till en fantastisk farmor och en sovande Nora. Yey! Vi lyckades med barnvakt! Storheten i det finner inga gränser. 

Som ett minne för svampig mammahjärna tog jag kort på kvittot. Bra-att-ha-sak om man glömmer vilket vin man drack. Nu vet jag: vin på glas.  

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply