23 Månader

Idag, på mors dag, när jag skulle natta dig så bad du mig sjunga “Lilla katt”. Efter tre verser frågade jag om du kanske kunde sjunga den för mamma istället. Det gjorde du. “Lilla mamma, lilla mamma, lilla söta maa-a-ama.” Finaste mors dags presenten ever. Det har gått fem månader sen jag skrev om dig sist och på den tiden har du hunnit lära dig mängder av nya ord, meningar, att klä på dig (Oftast tröjan på benen och byxorna på huvudet. Men hey, du försöker.), vattna blommorna, säga till när du är hungrig, vad du vill äta och dricka (macka och bubblor), vart du har ont, när du är ledsen (“Nola jeshen!”, som att vi inte skulle märka det), hämta en stol för att kunna stå vid diskbänken och titta på när vi lagar mat, hämta en pall för att nå saker vi lagt utom räckhåll. Du försöker räkna och läsa och du kan de flesta färger. Du har lärt dig säga “Dumma mamma” (från dagis, tveklöst) och slå mig på benet, du har lärt dig säga “Mysa” och krypa upp på dina föräldrar för att använda deras mage som madrass och deras huvuden som huvudkudde, samtidigt som vi ska hålla iPaden med våra armar. Vi har blivit dina bekväma fåtöljer. Du gillar att kramas, kramar allt från vattenflaskor till gosedjur. Och uppfordrar gärna människor att kramas också (klaum!) Du är den gladaste unge jag någonsin träffat. Den mest entusiastiska. Den spralligaste och keligaste. Den mest envisa. Du käckar dig och låtsas ramla (lamla) för att vi ska skratta, du skrattar åt dig själv. Du älskar Bamse (Bannis), han blev din idol på vår charterresa till Lanzarote där han var en maskot som gick runt och hälsade på barnen varje dag. En kväll var det en Bamseshow och din reaktion var helt obetalbar. Som en tonåring på en Justin Bieberkonsert. Eller en dam på en Tom Jones föreställning. Gråt och skratt i en halvt hysterisk kombination. Du hämtar dina rosa foppatofflor för att få gå ut på balkongen och vattna blommorna tre gånger per dag. Fyra på helgerna. Du dansar så fort du hör musik. Du vaknar glad och somnar sprallig. Så mycket underbart liv i din lilla kropp. Så mycket bus i ögonen. Min älskade unge.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply