Do you got a fast car?

måndag, mars 06, 2006

Varje gång jag sätter mig i ett förarsäte är jag nervös. Men när jag väl lossat handbromsen och lyft upp kopplingen så försvinner nervositeten helt. Kanske beror det på att jag har fullt upp med att undvika att köra på tjejen som går mitt i gatan, eller pappan med sina två barn längre fram. Kanske är det så man borde leva sitt liv, att inte tänka så mycket. Fokusera på en punkt tills allt annat blir suddigt.
Igår körde jag hem Ia till Högsbo för att sedan ge mig ut på en odyssé genom västra Göteborg, som blivit min favoritdel att köra i. Jag körde till Ruddalen för att visa att jag minsann kan parkera mellan två bilar och backa ut trots dold sikt, släppte förbi en gammal tant som gick mitt i vägen. Hon blev glad. Högsbo industriområde fick såklart besök och där fick jag pressa plattan i mattan på pappas order. Sen vimsade jag runt lite vid Marklandsgatan och Axel Dahlströms torg. Så åkte vi till Farmor i Frölunda och tog vägen till Majorna via Kungssten och mina gamla hemtrakter. Vi sa hej till Mamma på Västra Kyrkogården och åkte bort mot vårt kära Café HörNet, eller Hundens Hus som det heter idag. Sedan upp för Fjällgatsbacken och ner på andra sidan i Linné. Över Linnéplatsen och Dag Hammarskiöld hem till mig igen.
Inga misstag gjorde jag, mer än när jag lade in treans växel istället för ettan. Men eftersom jag TRODDE det var ettans växel så räknas det knappt. Och jag är fortfarande överförtjust i tvåans växel, helst under 40km/h.

Fast Car, Tracy Chapman - Tracy Chapman, 1988

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem