Viva do Brazil, eller nåt

fredag, september 30, 2005

Igår fick vi mängder av gratis brasiliansk blasköl. Och sen fick vi mängder med billig brasiliansk blasköl. Och allt detta på tom mage. Så hände en udda grej. Jag och Lotta träffade vår favoritbloggare "M" på Uppåt Framåt och blev helt till oss. Jag kan knappt föreställa mig hur udda det måste vara när man träffar folk för första gången som redan vet exakt allt man har haft för sig det senaste året. Stackars M, vi ville inte skrämmas, men du är ju så bra.

Självförvållat

torsdag, september 29, 2005

Igår spelade jag så mycket PSP att min nacke idag är i akut behov av en timme på massagebänken. Igår drack jag även otroligt gott vin på Kock & Vin, därefter lite rosé, lite billigt rödvin och två öl på Pustervik, jag är trött idag. I natt minns jag svagt att jag kliade mig frenetiskt i ena ögat, när jag vaknade var mitt öga ungefär lika svullet som när jag klappade den där hemlösa katten i Kapstaden förra året. Jag har köpt ögonskölj och nikotinplåster på apoteket idag, hoppas det hjälper.

Frog on my toe

onsdag, september 28, 2005

Igår tränade vi alla kroppens muskler på en och samma timme. Dessutom roddmaskin i högt tempo och snabba promenader på löpband. Allt för att hinna med veckans fritidsschema.
Idag; Pustervik. Rasmus o Seb har releasefestspelning och jag ska minsann dit och kolla/hejja/klappa/dricka öl.
Imorgon; Nöjesguiden/Victoria Arena/Gratismat/Öl/Tranquilo/Wrestling.
Fredag; Helnatt på staden, en amerikan kommer på besök och vi ska visa honom vad vi går för, vi svenska partyprinsar och prinsessor. Gärna biljard, biljard är min sämsta sport och ändå den jag gillar mest.
Lördag; Respektabel lunch, dyrt vin på kvällen om jag får som jag vill. Vilket jag oftast får, men aldrig med min man.
Söndag; I sängen, helst hela dagen. Men det var något jag skulle göra på söndag, fast det är bortglömt nu. Och nu minns jag att jag även ska jobba i helgen, fan.

Tisdag är det nya Måndag

söndag, september 25, 2005

Jag har bytt bort mina måndagar mot ledighet och 20 procent av min lön. Och jag vet inte varför jag väntat så länge med att göra detta. Hela mitt liv har jag brottats med söndagsångest, en molande sorgsen känsla långt ner i magen, en känsla av att livet är över. En höstkänsla. Men nu är känslan borta och jag kan njuta av söndagar på ett helt nytt och magiskt sätt. Jag kan sova till fyra, se alla repriser på teve och ändå hinna laga en fab middag med misslyckad sås. För måndag är det nya söndag. Tisdag det nya måndag. Och jag har ingen ångest över någon av dagarna.

Fridag

fredag, september 23, 2005

Fredagar är lyxlunch när det är lönehelg. Det är sol och brittsommar utan jacka. Det är lite förkylt, men det är det värt. Det är förhoppningsvis en kall hof i grön flaska. Det är min stora kärleksdag.

Hey Jupiter

onsdag, september 21, 2005

Jag träffade din bästa väninnas dotter igår, jag har inte träffat henne på säkert tolv år och hon skvallrade om en massa saker. Jag ville genast ringa dig och berätta, men jag har glömt numret. Plus att man inte kan ringa dig längre, vilket jag ibland glömmer bort. Idag är det exakt åtta år och fem dagar sen jag såg dig sist. Och jag saknar dig hela tiden.

Medaljens baksida

tisdag, september 20, 2005

Nyss ringde det en tjej och frågade efter min kille, eftersom han inte var hemma så svarade jag att han just inte var hemma. Hon undrade när han skulle komma hem, jag svarade sanningsenligt att jag inte visste. Hon undrade om han var ung eller gammal(!), jag svarade att det beror på vad man betecknar som ung. Hon undrade om han var under arton. Jag skrattade och svarade Nej. Då sa hon att hon skulle kanske ringa en annan gång, jag svarade ja gör du det. Och så har min kille fått ett kvinnligt Fan. Snart kommer de och klottrar hans namn i trappuppgången, sätter upp bilder på väggarna i vårt hyreshus och belägrar vår hiss. Eller kanske inte, Jocke är trots allt snart tretti. Hur. Gammal. Som. Helst.

Varning

Gör inte pannkakor på grovt rågmjöl såvida ni inte är sugna på havregrynsgröt.

My baby, she wrote me a letter...

onsdag, september 14, 2005

Efter sju svåra år har jag tack vare den überschyssta Andreas fått en vykortstjänst på Bikt.com. Jag började rita kort 1998 och har aldrig haft en vykortstjänst, bara varit gästkonstnär på passagens vykortssite då det begav sig. Hur som helst, idag ligger det nio kort på sidan, men jag varnar er, snart ligger där 900. Jag älskar att göra vykort.

Quickest girl in the frying pan

måndag, september 12, 2005

Idag raderade jag annonsen på bytalya.se, vi ska inte flytta någonstans. Jag ska lära dig att resa istället, att resa är det bästa som finns. Love.

Fetisch

tisdag, september 06, 2005

I April köpte jag ett par gråblå Chuck Taylor trots att de var lite för små på bredden. Jag använde dem sällan en hel dag, försökte gå ut dem lite i taget. Man kan nog säga att mina gråblå Converse suttit på mina fötter i sammanlagt 12 timmar, sedan i April.
I Maj köpte jag ett par Chuck Taylor i röd mocca på E-bay. De var helt oanvända, i rätt storlek och skickades från Las Vegas med Air Mail. Dessa vackra skor har en nackdel, de färgar av sig. Jag kan inte använda dem i regn. Och regnar gör det ofta i Sverige på sommaren, så även när det är soligt på morgonen tar jag det säkra före det osäkra och väljer vattensäkra skor. Mina röda mocca converse har jag haft på mina fötter i cirka tre timmar, sedan i Maj.
I Juli köpte jag ett par svarta Etnies för halva priset. Jättesköna. Men varma. Jag har inte använt mina svarta Etnies i ens en timme.
I Augusti blev jag åter kär i ett par Chuck Taylor. Denna gången av modellen Knee-Hi och fodrade med fårpälsliknande material. Dessa underbara skapelser hade jag på mig häromdagen. I morgonrock, vid frukostbordet. That's it.
Jag borde inte få bli insläppt i skoaffärer som säljer sneakers.

Sensommar

lördag, september 03, 2005

Idag har solen visat sitt vackra ansikte nästan hela dagen och jag har jagat barn på en lekplats i sydvästra Göteborg. Upp och ner för klätterställningen, upp och ner för rutchbanan. Upp och ner för trappor, runt runt runt ett område där de vuxna slumrar och barnen har benen fulla av spring. Fiskpinnar med äpplemos och makaroner, vildäpplen och sand överallt. Gungor som gungar upp mot skyn och tillbaks igen. Eftermiddagens dofter från hundratals nytända grillar och sopor som ruttnar i värmen. Barfota, baraxlad och oduschad. Kall Hof hemma igen. Med Love Supreme på stereon och en välförtjänt dusch innan nattliga äventyr i vår soliga stad. Låt sommaren för alltid vara kvar, jag klarar inte en vinter till.

blå

torsdag, september 01, 2005

Min största sorg nu är jag inte kan leva idag. Jag envisas med att leva imorgon. Mitt hjärta är blått och min hjärna är på väg att tappa greppet.
Give me life, give me pain. Give me myself again.