Bored to be alive

söndag, oktober 28, 2007

Årets längsta dag visar sig hittills också vara årets tråkigaste, typiskt nog. Har tillexempel testat och recenserat ett fruktansvärt tråkigt spel. Ätit rester från igår. Sett slut på alla serier som var roliga på min dator. Och det enda jag har att se fram emot är tvätt-tiden kl 19. Jag har inte ens något lådvin kvar att roa mig med.

Fast det var roligt att se en ny kandidat till top 10 google sökningar för att hitta min site. Nämligen: "röka på ur en spritpenna"

Love is in the air

onsdag, oktober 17, 2007

Olika saker som förgyller denna höst:

Radioheads nya platta i lurarna när man cyklar till jobbet genom Allén med höstlöven virvlande runt huvudet.
Sol, blå himmel och säkert 15 plusgrader.
Trådlöst bredband och limegrön laptop.
Lindemans Chiraz Cabernet på box.
Budvar på fat i en soffa på Lokal.
Söta pojkar i mysiga höstkläder.
Gudomliga vänner.

Jag har nog kommit till sans med hösten nu. Känner mig nykär och sprallig. Precis som det ska vara.

Barhopping

måndag, oktober 15, 2007

Våra barrundor börjar avancera nu och förflytta sig till nya delar av staden. I fredags började vi på Lilla Torgets vinkrog. Där fick vi överraskande god och billig kräftsoppa, härlig kantarellrisotto och goda viner. Kanske lite för parigt ställe för en barrunda, men det var riktigt bra. Trevlig personal och massor av vin på glas till hyfsade priser. Sedan gick vi till Magnus och Magnus, där jag drack en hutlöst dyr öl på flaska. Inte lika hutlös som Grolschen de skulle ha 1200 pix för, men ändå. Därifrån var steget inte långt till Lokal. Där hade de Budvar på fat så vi fastnade för två öl. Helt emot barrundans grundprinciper alltså. Efter Lokal tog vi omvägen till Tranquilo och återigen bröts principerna. Här var det säkert två öl och minst en Mojito (tack Fredrik!). Efter detta var det dags för Skål. Och på Skål stannade vi ännu längre. Men inte lika länge som på nästa anhalt, Klara. Där satt vi till och med ner vid ett bord. När de började tända i lokalen dansade vi bort till Rio Rio. Och väl där slutade vi aldrig dansa.

Nästa gång ska vi minsann hinna med åtta ställen.

Doctor Feelgood

lördag, oktober 06, 2007

Trogna läsare vet säkert att min kropp hyser en onaturlig förkärlek till halsflussens vidriga bacill. Ännu en gång har jag tvingats se på när min hals dansar tango med bakterier som jag på ett naivt sätt tror att jag kan ta kål på med bakteriedödande gurgelvatten. Allt för att slippa betala 120 spänn för att sitta i ett väntrum i en trekvart och sedan bli förnedrad av en doktor som vill att man ska klä av sig på överkroppen medans hans kalla stetoskop lyssnar på lungorna. -Hallå, det är halsen som gör ont. -Andas ut, andas in. Och sen säger han att det är ett virus, inget att göra åt. Hejdå.
För två veckor sedan fick jag ännu en gång besök av flussbacillen och jag gjorde som vanligt, jag rökte ut den med Klorhexidin och nikotin. Men det gick aldrig över. Det blev lite bättre ett tag men till slut kunde jag inte ens sova på nätterna på grund av att det gjorde så jävla ont att svälja. Så jag ringde moloken till min vårdcentral. Fullständigt medveten om att de skulle låta mig hänga i telefonkö i en timme för att sedan berätta att jourtiderna var slut men var vänlig återkom igen imorgon. Åtta minuter senare svarar de att det finns en tid om en kvart. Så jag går ner till Axessakutens vårdcentral, betalar 120 kronor. Väntar tre minuter och får träffa en snäll doktor som låter mig ha kläder på mig när han lyssnar på lungorna. Och han ger mig ett elektroniskt recept på Kåvepenin som gjorde mig frisk på två dagar.

Det kan ha varit världens bästa läkarbesök, ever.

I live upstairs from you

onsdag, oktober 03, 2007

Om jag någonsin yttrat mig negativt om mina grannar vill jag härmed be om ursäkt. För jag har världens bästa grannar. Inte så att vi är polare på något sätt, tvärtom lämnar vi varann i fred. Utom när det väl gäller, som när grannpojken låst ute sig klockan två på natten, då ställer man upp och bjuder på popcorn och en lånad telefon. Men det är inte därför mina grannar är bäst. Jag glömde min favorittröja från Miss Sixty i tvättmaskinen i Söndags. Och när jag upptäckte det igår var jag helt övertygad om att den skulle vara stulen. Med andan i halsen och tårar i ögonen springer jag ner till tvättstugan. Och där ligger den, orörd och fin. Doftandes av någon annans sköljmedel. Så, förlåt mig om jag någonsin tänkt en ond tanke om mina grannar. De är fanimej världsklass.

All night long

måndag, oktober 01, 2007

Den gångna helgen bjöd på en hel del galenskap och väldigt lite sömn. Men vem behöver sömn när man kan vara vaken istället. Det blev en mycket lång krogrunda på fredagen, trots att vi egentligen skulle vara duktiga. Men vem vill vara duktig när man kan vara olydig? Somnade halv åtta och vaknade tio. Lördagen tillbringades sedan i mitt hem med matlagning, ostprovning och en massa goda viner. Och karaoke, super mario, wii play. Sen ut på en båt vid halv två, vidare till ett hotellrum med halvkända personer som gjorde busiga saker och slutligen en annan båt vid fyra. Och allt detta utan att bli bakis. Nu ska jag försöka hålla mig i skinnet ett tag. En vecka eller så.