¡Feliz año nuevo!

torsdag, december 31, 2009

Idag, den sista dagen på decenniet, röker jag min sista morgoncigg medan jag betraktar solens arbete på de frostade takpannorna i denna iskalla vinterstad. Jag lackar naglarna blodröda och hoppas de ska matcha min nya klänning. Jag binder upp oxfilén som ska stekas i ugnen i många timmar på väldigt låg värme så att den blir sådär fantastiskt saftig och mör. Och jag funderar över årtiondet som passerat och över det nya som ska komma.
På det stora hela har 00-talet varit väldigt snällt mot mig. Min kära mormor, morfar och farmor lämnade visserligen alla jordelivet. Men älskade lilla Erik och Linnéa anlände. Jag fick träffa Rom, London, Paris, Prag, Sydafrika och USA. Framför allt fick jag träffa Barcelona, och lära känna henne på riktigt. Denna underbara, fantastiska stad.
Jag vann många nya vänner, de finaste vänner en människa kan få. Jag bytte hem två gånger, men aldrig hemstad. Aldrig på riktigt. Skulle aldrig kunna lämna mitt älskade Göteborg på allvar, så som många av mina vänner gjort. Hon betyder för mycket för mig. Här finns allt jag vill ha. Däremot kan jag gärna låna en annan stad några månader eller något år under nästa decennium. Det lärde Barcelona mig, att det finns mycket att upptäcka där ute.
Nästa decennium vill jag inte röka en enda cigarett. Jag vill leva ett liv som behagar mig, precis som det liv jag alltid levt har gjort. Och jag ska ta bättre hand om min kropp, så att jag får leva det livet länge.