House of the rising sun

måndag, juni 26, 2006

Vi hittade ett hus vi ville ha, mer än något annat hus ville vi ha detta. Och vi som inte ens sparat några direkta pengar ville plötsligt ha ett jättedyrt hus. Kunde knappt sova i natt för att huset var så fint och spännande och allt man kan begära av ett hus. Så jag ringde i morse för att boka tid för visning. Visningen var redan fullbokad. Och nån jävel har redan bjudit tvåhundra K över utgångsbudet. Innan visningen. Så jag blev sur och undrade varför alla jävlar vill ha just det jag vill ha. Skaffa er en egen smak.

Min körning förbättras ständigt, idag fick jag massa beröm av min terapeu...förlåt...körskolärare. Men givetvis har jag ännu inte full koll. Blir lite överraskad när vägen plötsligt grenar upp sig och jag ska åt höger, detta gäller främst större leder, inte vanliga småkorsningar. Och jag stannar alltid till vid väjningsplikt, istället för att ha kollat långt innan ifall någon kommer och om jag behöver stanna bilen helt å hållet. Jag behöver helt enkelt få mer flyt i min körning. Jag gissar att hon är rätt hård mot mig och att alla andra som redan har körkort aldrig kunde så här mycket när de körde upp hos vägverket. Men jag bryr mig inte om det, om hon vill att jag ska vara världsbäst på bilkörning när jag kör upp så tänker jag vara det. Jag har ju råd, nu när jag slipper köpa hus.

It'll be easier in the morning

tisdag, juni 20, 2006

Idag fick jag efter viss tvekan min lärare att sätta upp en tid för uppkörning åt mig. Jag var tvungen att lova att köra jättemycket när hon har semester och om hon inte tycker jag kör bra nog dagarna före uppkörningen så ska vi stryka tiden. Men det ska vi inte. För jag ska köra så jävla bra att folk ska bli förvånade över att det står ÖVNINGSBIL på bilen.

Det jag måste bli bättre på är:
Att tillämpa högerregeln. "Väjningsplikt betyder inte bara att man ska väja utan att tydligt visa sina avsikter att stanna för de som har företräde."
Att planera min körning. Kolla på skyltarna, var beredd på filbyten, veta vem eller vad jag har i filen bredvid eller bakom så att jag inte behöver tveka.
Att söka av trafiken och se långt fram, så att jag ser rödljuset där bakom kurvan eller inte missar att han framför just panikbromsade.
Att lära mig trafiksskyltarna som ett rinnande vatten. Jag visste att jag inte fick köra in på en gata instinktivt när jag såg förbjuden infart skylten, men jag visste inte instinktivt varför...
Att inte öka farten när jag blir osäker, nervös och stressad.

Nu har jag ett tag på mig att öva, och åtta inbokade lektioner. Nu är det bara detta som gäller. Och fan om jag inte skulle klara detta. Det finns inte.

Untitled

fredag, juni 16, 2006

Från min nya plats har jag utsikt över en rökbalkong som man inte får lov att röka på. Det har bestämts på högre ort, mest på grund av att folk tycker det är dumt att röka. Och det är dumt. Så jag röker bara på helgerna. Förutom när Sverige möter nåt land i fotbolls VM och man dricker öl och frångår principer. Idag invigs Götatunneln som varit det stora gisslet i sju år i vår stad. Äntligen kan man gå över vägen istället för att använda kisstunneln när man ska till Lilla Bommen. Men eftersom vi just flyttat så är det ju egentligen skit samma. Hur som helst så ska vi dit nu, för att promenera i tunneln innan bilarna tar över. Och för att se om Peacock Beachclub verkligen är nåt att ha.

Age aint nothin but a number

fredag, juni 09, 2006

Som trettitvååring har jag åkt RIB i 57 knop, köpt klänning för tusen spänn och badat bubbelbad med ett glas Rosévin i handen. Jag gillar 32. Det är en bra ålder.

We gonna sip Bacardi like it's your birthday

fredag, juni 02, 2006

Idag fyller jag år om nån nu skulle ha missat det. Kl 06.48 vaknade jag av att min kärlek hostade mig i ansiktet. I sömnen visserligen, men ändå. 07.10 vaknade jag igen av sång och frukost på sängen. Och massa fina presenter, denna underbara uppfinning. Väl inne på jobbet möts jag av toscatårta, smörgåsar, kaffe och en glad Karro som riggat detta för min skull till vårt möte. Och sen fick jag sång och ännu fler underbara presenter. Man skulle kunna tro att jag fyller 25, och det gör jag nog egentligen.

Ikväll ska jag dricka skumpa med mina favoriter. Och imorgon blir det kalas med alla andra favoriter som inte kan komma idag.

Growin' up

torsdag, juni 01, 2006

Idag är min sista dag som trettioettåring och det borde man ju göra något viktigt av. Jag ska snart träffa en snubbe som ska berätta för mig vad jag är värd, det ska bli intressant. Jag får också äran att städa ett otroligt stökigt hem, för på Lördag kommer tjocka släkten och firar min födelse så som de gjort trettioen gånger tidigare. Som trettiotvååring kommer jag ha körkort, ett städat hem, snygga badshorts och en Bruce Springsteen-box. Dock är det osäkert om jag kommer sluta spela tevespel, tjuvröka och dricka fulöl. Men kanske måste jag sluta ha flätor. Det är nog dags att systembolaget slutar be om mitt leg varje gång.