Se7en

torsdag, juni 28, 2007

Sju arbetsdagar kvar innan semestern tar över min vardag. Det. Ska. Bli. Så. Skönt.

Todo

onsdag, juni 27, 2007

Topp tre på min To Do-lista:

Eddie Vedder
Jake Gyllenhaal
Jude Law


Jamsi!

Justified

tisdag, juni 26, 2007

Justin igår var makalöst skicklig och begåvad. Fast lite av en robot. Han sjunger och dansar och showar utan minsta lilla misstag eller improvisation. Och det ska väl vara så med den typen av musik. Men det känns inte helt...äkta. Fast det var grymt kul att se både han och Timbaland skaka röven av Scandinavium, jag är så nöjd så nöjd. Och Justin är allt en riktig liten goding. Mums.



Foto: Kristina Norrby

What goes around comes around

måndag, juni 18, 2007

Om exakt en vecka är jag på Justin T och shakar loss. Yiehaa!


You said that you were moving on now
And maybe I should do the same
Funny thing about that is
I was ready to give you my name
Thought it was me and you, babe
And now, it's all just a shame
And I guess I was wrong

Now it's breaking my heart to watch you run around
'Cause I know that you're living a lie
But that's okay baby 'cause in time you will find

What goes around, goes around, goes around
Comes all the way back around

Sorrow

lördag, juni 16, 2007

När min mamma dog, plötsligt och oväntat för tio år sedan, trodde jag att jag också skulle dö. Av sorg eller av att jag kastade mig ut från fönstret i den lilla vindsvåningen på femton kvadrat som var min första egna lägenhet. Det var en flyktig tanke, jag skulle aldrig göra det. Jag ville bara så förtvivlat gärna träffa henne igen. Det var den största sorg jag någonsin upplevt. En bottenlös, nattsvart sorg utan tröst.

Men du lever. Och du, we'll always have Paris.

Don't know why

onsdag, juni 13, 2007

Det jobbiga kommer när man tänker på vardagssaker. Som att åka till IKEA. Eller byta lampan i badrummet. Titta på Hemnet. Då blir jag en våt fläck och vill tillbaks till tiden då allt var som vanligt.

Ain't no Sunshine

lördag, juni 09, 2007

Jag brukar hävda att sommaren 1992 var den bästa tiden i mitt liv. Det var då jag tog studenten. Fyllde 18. Gick på U2-konserten på Scandinavium och vi hoppade över stängslet från våra platser och sprang allt vad vi orkade för att få en ståplats precis framför scenen. Då vi gick till Cue Club efteråt på U2 fest och träffade Rasmus för första gången. Vi dansade som galna och plankade in på Botaniska klockan fem på morgonen där vi sprang runt i det daggvåta gräset och var höga på livet. Oslagbara. Solen sken hela den sommaren. Livet var nytt och spännande och jag träffade fantastiska människor som var, precis som jag, kära i livet. Det var verkligen en underbar tid, men den bästa tiden i mitt liv var en helt annan. Det var den tiden jag hade med dig.
Du underbara människa.

Putting the Damage on

torsdag, juni 07, 2007

don't make me scratch on your door
i never left you
for a banjo
i only just turned around for a poodle
and a corvette
and my impression
of my best angie dickinson
but now i've got to worry
'cause boy you still look pretty
when you're putting the damage on


Putting the Damage on, Tori Amos - Boys for Pele, 1996

Seasons in the Sun

tisdag, juni 05, 2007

Födelsedagslördagen började med tung grå himmel och tungt grått huvud. Jag råkade stanna på ett glas för mycket på en tillställning jag egentligen inte hade tänkt gå på och fick således sona för det på självaste födelsedagen. Det är då fan att man aldrig lär sig. Vid 12-snåret var dock molnen på väg bort och solen visade sitt vackra tryne där jag stod och fixade tårtor på löpande band. Och det blev en väldigt bra dag med skönt tempo. Folk kom i olika omgångar och på kvällen var det fullt hus med grillspett och Cava. Wii Play och Singstar. Perfekta presenter från perfekta vänner. Rosévin och korvgrillning i gryningen. Så var man inte i säng förrän sent igen och sov bort hela den otroligt vackra söndagen. Sommaren har verkligen kommit med besked och det är bara fyra och en halv vecka till semestern. Tjuvröker fortfarande och ikväll blir det ett glas och femti cigg på Röda Sten. För att fira whatever. För det är jag värd.