Another prop has occupied my mind

torsdag, januari 31, 2008

Igår var vi på en vansinnigt rolig film, filmad enbart med mobilkamera. En enastående studie i mänsklig förnedring. Och det var precis vad det var. Helt enastående. Modigt. Tragiskt. Komiskt. Underbart. Se den om ni får chansen. Varning utfärdad dock, se den inte med era föräldrar. Det är en mycket närgången dokumentär. Om man säger så.

Jag har även bytt sömn mot vakenhet. Går på överskottsenergi och försöker stilla min sprallighet för att inte göra folk nervösa. Trots det eviga göteborgsvädret med snålblåst och iskallt horisontalregn från ständigt grå himmel är livet ganska gött just nu.

Finally!

tisdag, januari 29, 2008

Idag fick jag äntligen min älskade Elmo.

Efter mycket om och men.

I Love the taste of Blood in the morning

Har just varit hos min listiga tandläkare på årligt besök. Han börjar alltid undersökningen väldigt mjukt och försiktigt, för att sedan trappa upp våldet så gradvis att man inte märker något förrän man känner en rännil blod leta sig ut genom mungipan. Och nu smakar munnen järn men vad gör det när den är ren och fin och utan minsta hål.
Ikväll är det dags för I'm Not There, Todd Haynes Dylanfilm där bland andra Heath Ledger spelar Bob Dylan under sin flummigaste period. Efter filmen är det Dylanfest med liveband och roligheter i tältet. Varför är det inte filmfestival jämt?

Waking up the Neighbours

fredag, januari 25, 2008

Efter visningen av Lust, caution igår gick vi till ett glest befolkat festivaltält. Men det blev snabbt fullt och basen ljöd långväga genom Linné och Haga, vilket resulterade i att grannar klagade och festen flyttades vidare till Pustervik. Men Pustervik är inte det sämsta. We like Pustervik.

Tog lite bilder, de flesta från vår alternativa Filmfestivalbar.

Öppna bilderna från filmfestivalsmygpremiärkvällen.

Get the party started

torsdag, januari 24, 2008

Ikväll är det smygpremiär på Filmfestivalen och vi ska se Ang Lees nya film; Lust, caution. Grät mig igenom hans bästa film, Brokeback Mountain, igår. Nu ännu sorgligare. Ny payoff till dvd-omslaget kanske?
Efter filmen blir det smygpremiär på festivaltältsfestandet. Hoppas nu det är så kul som jag minns det.

The dark knight

onsdag, januari 23, 2008

En av mina absoluta favoritskådisar (och drömkillar), Heath Ledger, har gått ur tiden. Den enda trösten är att han blev klar med inspelningen av nya Batmanfilmen där han spelar the Joker. Så. Jävla. Bra.
Vila i frid, Heath. Vi ses i Nangiala.

Wild West

tisdag, januari 22, 2008

Dagens living on the edge: Käka lunch på indiska restaurangen bredvid gatan där en misstänkt bomb befinner sig efter nattens postrån.

La Luna

måndag, januari 21, 2008

Det är något märkligt med fullmånen. Och jag kan inte förklara det. Varför i hela världen drömmer jag så konstiga drömmar så fort månen är hel? Det har alltid varit så. I natt var det ännu en fullmånenatt och jag fick en sju centimeter lång, brunögd dotter i en liten glasbubbla. Och jag minns fortfarande många underliga drömmar jag hade som barn. Jag kan inte annat än förutsätta att de ägde rum samtidigt som månen var full.

Tequila!

söndag, januari 20, 2008

Igår var det partaj i lägenhet där många stora glasögon hade samlats. Badkar med alkohol och smaskig veggomat. Och den sedvanliga rushen ner för trappor och ut i kylan för att röka. Det bästa med att vara rökare är att man träffar nytt folk man aldrig hade snackat med annars. Det sämsta är att det är kallt. Och man måste hitta sina skor bland tusen andra skor, vilket ofta resulterar i att jag lånar ett par stora herrskor som jag hela tiden tappar på väg upp för trapporna. Vi tog tusen bilder med min nya kamera. 990 av dem var suddiga. Här är en av de övriga. En av våra presenter till födelsedagsbarnet. En, av Rodrigo, kreativt inslagen flaska tequila. Man slår tydligen in paket på det viset i Chile.

Kids

lördag, januari 19, 2008

Min blog var inte det enda födelsedagsbarnet igår, även min syster Anna passade på att fylla år. 30 år för att vara exakt. Detta firades i hennes hem på landsbygden med mat och dryck och en herrans massa barn. Jag fick stifta bekantskap med en ny fin liten människa, en väldigt flirtig sådan. Se bara vad han kan göra, om man ber honom. Barn är fantastiska på det sättet, lättdresserade och formbara. En dag ska jag också skaffa mig en sån tror jag.

It's your birthday!

fredag, januari 18, 2008

Idag fyller min blog 3 år. Iallafall den skriftliga versionen. En tecknad blog har jag ju haft sen 1998. Jag är en sån pionjär.

It's gonna be a glorious day

torsdag, januari 17, 2008

Idag satsade jag $50K på hästen med högst odds. Bara traskade rakt in på Off Track Betting i Downtown Los Santos och satte 50.000 dollar på Neigh Bother. Och han vann. 11 gånger pengarna. Så tog jag min motorcykel och cruisade runt på småvägarna utanför stan tills solen gick upp. 550 tusen dollar rikare.

Nu ska jag bara hitta ett bra sätt att sätta sprätt på dem.

Life is Sweet

onsdag, januari 16, 2008

Inte nog med att tio dagars härlig Filmfestival snart är över oss, det blev en elfte. Smygpremiär på Torsdagen alltså, heeelt graaatis. Och gratis är ju, som bekant, väldigt gött.

Eureka!

tisdag, januari 15, 2008

Det bästa med alla töntiga mingelbildsiter på nätet är att man kan kolla in vilka ställen de söta pojkarna hänger på. Dvs de som inte har pretentiösa frisyrer, scarf+cardigan och CRB-komplex.

Angel of Haga

måndag, januari 14, 2008

Jag kanske borde bjudit på en bild från kvällens äventyr på Lokal. Vi testade kameran till bristningsgränsen och tog bisarra bilder med lång slutartid. Men jag spar dem och medans julen ännu är aktuell får ytterligare ett av mina få julpynt pryda min sida denna afton.

Etiketter:

Om du lämnade mig nu

Det jag aldrig trodde skulle hända har hänt. Lars Winnerbäck tog mig bokstavligen på sängen och fick mig att gråta. Skyller på att det var det första jag hörde när klockradion startade på morgonen, jag är så känslig när jag vaknar. Men det var så träffande på något sätt.

jag kanske skulle leta upp nån yngre som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd
ingen känner mig så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu

Going blank again

Jag vill bara göra en liten notering om att jag aldrig mer ska äta lunch på Malaysia. Inte under några omständigheter. Det är dyrt. Det är inte gott. Man mår illa. Och de häller den äckliga currysåsen på den friterade maten så att allt på tallriken flyter ihop till en mosig deg. Enda fördelen är att de har räkchips på salladsbuffén. Och det räcker inte som argument, Holger.

Dagens foto, min supersöta systerson Erik. Ett unikt kodak moment eftersom han inte gör någon grimas. En milisekund efter fotot är taget åkte tungan ut.

Etiketter:

Thorn in My Side

söndag, januari 13, 2008

Det värsta med att ha miljöbil i stan är att man inte är ensam om att ha miljöbil i stan. Vi med miljöbil parkerar nämligen gratis på boendeparkeringarna och får stå två timmar på tiominutaren. Därför är det fullt med miljöbilar i centrala Göteborg. Det innebär att efter klockan 18, vilken dag som helst, så är det omöjligt att få parkering. Och man cruisar runt, runt som en torsk och letar efter en liten plats att klämma in sig på. Medans man gör detta så släpper man ut tonvis med avgaser och känner sig inte det minsta miljömedveten. Dessutom kan man aldrig stanna hos någon längre än till kl 18, vilket jag råkade göra just idag efter en god middag med gott sällskap hos min pappa. Så just i detta nu bidar jag min tid medans bilen står två timmar på parkeringen utanför ICA. Och vid nio kan jag gå ner och göra om proceduren för att se om folk eventuellt hämtar sina bilar på väg hem från restaurangerna i området. Jippi!

Kvällens foto föreställer min supersöta systerdotter, Nea.

Etiketter:

Amaryllis

Ännu ett julpynt som överlevt helgerna i mitt hem.

Etiketter:

Ray of light

lördag, januari 12, 2008

Kvällens bild blir en hyllning till min kära ljusslinga som kastar reflektioner från gardinstången där den fick hänga i brist på gran eftersom jag hittade den först när julen var över. Under ett par stövlar i garderoben. Såklart.

Etiketter:

O happy day

Prick klockan 12 tryckte jag på beställ biljetter-knappen på Filmfestivalens hemsida och tur var väl det. Jag fick biljetter till alla filmer jag ville se och tio minuter senare var flera av dem slutsålda.

Hann även med ett besök hos Oscar och hans föräldrar. Hos dem äter man tydligen kaviaren direkt ur tuben.

Etiketter:

No title

Gårdagskvällen blev sansad. Dels för att jag hade en strikt budget, som jag ändå inte höll. Dels för att biljetterna släpps idag och man vill inte råka beställa till fel film. Och dels för att jag var trött och lite bakis efter kickoffen i Torsdags.

Men jag fick se vad min nya favoritpryl gick för i mörkret inne på Lokal. Utan blixt och annat fusk.

Etiketter:

Hidden Camera

fredag, januari 11, 2008

Efter många om och flera men fick jag slutligen min kamera. Den skulle finnas att hämta i min lokala mataffär och med andan i halsen cyklade jag dit när de öppnade imorse. Den fanns inte där. Den fanns i en grannkommun på en väldigt olokal supermarket. Så jag cyklade hem igen för att hämta bilen och köra till grannkommunen. Då upptäcker jag att jag tappat avin och får backtracka hela vägen tillbaks till den lokala affären, som inte alls ligger speciellt nära. Till fots går jag och letar överallt. Frågar i affären, men nej. Den finns inte där. Så jag går tillbaks igen och ringer Andy som fixar fram kollinumret åt mig. Hoppar in i bilen och kör till grannkommunen genom oväntade delar av staden. Så fick jag mitt efterlängtade paket, körde en vansinnig omväg för att komma hem. Snabbar mig upp i lägenheten för att slita upp kameran och sätta på rätt objektiv. Packar ner allt i väskan och hämtar min cykel i cykelrummet. Och där, utanför dörren, ligger avin. Orörd och fin. (rim)

En mycket stressig morgon, men det var det värt.

Dagens foto blir från lyxlunchen till födelsedagsbarnets ära. Grattis på 30-årsdagen, Andreas!

Etiketter:

Crazy in Love

tisdag, januari 08, 2008

I slutet av Januari 1993 kom jag och Annika med tåget från Lund där vi tillbringat några vilda dagar och framför allt nätter med att bland annat kolla på Alice in Chains som var så stora på den tiden. Vi hade sovit kanske sammanlagt sex timmar på tre dygn och var övertrötta och lyckliga när vi direkt från tåget ramlade in på Kinski bar som detta år huserade i Folkteaterns foajé. Jag var sinnessjukt förälskad i en kille som inte var bra för mig och detta var en idiotsäker plats att träffa honom på. Och jag träffade honom. Vi satt på marken i vinterkylan på Olof Palmes plats, under min sovsäck, och jag var kärare än jag trodde var möjligt. Han var vild och vacker. Oförutsägbar och ouppnåelig. Vi hittade ett festivalprogram som han rev mitt itu och delade mellan oss.
Jag har fortfarande kvar min halva.

Nästan femton år senare sprider sig nu en pirrande känsla i kroppen och jag bubblar åter av förväntan. På Lördag släpps biljetterna till årets absoluta höjdpunkt i denna stad. Göteborg Film Festival. Och i år firar jag femtonårsjubileum med festivalen. Dock utan att vara kär i någon som inte är bra för mig. Sånt hör tonåren till.

Cold water surrounds me now

måndag, januari 07, 2008

Det är svinkallt i min lägenhet, bostadsbolaget sätter inte på värmen eftersom det ingår i hyran. Behöver därför någon som värmer min säng. Eller en elektrisk filt.
Vilket som.

Jag är inte så knusslig.

Back to Reality

Nu är det roliga över. Jullovet är slut. Men det var ett ganska fint jullov på många sätt. Och konstigt på andra. Ungefär såhär såg det ut:



För nio år sedan såg jullovet istället ut såhär. Tänk att vissa saker aldrig ändras. Som halsfluss.

Blue is the new Pink

söndag, januari 06, 2008

För att undvika fler gliringar om att jag har en så tjejigt rosa site målade jag om den lite. Och för att den ska vara fräsch till treårsjubiléumet om 12 dagar. Voilà!

Any given Sunday

Några dagar före julafton köpte jag en skev gran för hundratjugo pix i mörkret utanför Hagakyrkan. Jag ställer mig ganska tveksam till att äga en julgran. Får ont i hjärtat av att se alla små träd som berövades ett långt liv i en djup skog för att stå några veckor i pompa och ståt i någons vardagsrum och sedan brännas på ett jättelikt granbål. Men eftersom jag åkte på att anordna julen hemma i år var det liksom ett outtalat tvång att även äga en gran. Och eftersom jag även får ont i hjärtat av att se de stackars granförsäljarna som timme ut och timme in står i kylan för att sälja ett enstaka träd som ska bekosta alla barnens julklappar kändes det ändå inte så hemskt att släpa hem mitt byte. Och han har tjänat mig väl. Trots att de första barren föll efter tre minuter, och trots att han var vissen redan på julafton.
Därför kan man undra varför jag fann sånt barnsligt nöje i att gå loss på granen med sekatören idag. Stycka den gren för gren och trycka ner alla kvistarna i en papperspåse från ICA. Kanske bor det en liten Idi Amin i mig också.



Mitt actionspäckade liv bjöd även på en tripp till sjukhuset för att gratta morfar på 79-årsdagen. Han fick snus och trisslotter, sånt de uppskattar i den åldern. Och han sa att han saknade mamma som fan. Det är första gången jag hört honom säga det. Och bara det var rörande.
Grattis på födelsedan lilla morfar, jag saknar henne också. Som fan.

Karma Police

lördag, januari 05, 2008

Gårdagen tog en oväntad vändning när Andy, mitt i en diskussion om huruvida vinet var värt pengarna eller om han blivit lurad, bestämmer sig för att ramla baklänges raklång ner på golvet inne på Stearin. Jag trodde han skämtade först och för att demonstrera sitt missnöje med vinpriset helt sonika lade sig ner på golvet. Kanske inte världens mest logiska beteende, men ganska roligt ändå. Fast sen förstod vi att han hade tuppat av och det samlades en ganska stor klunga människor som alla plötsligt var självutnämnda experter på avtuppningar. Efter en liten stund vaknade han upp för att en liten stund senare svimma av igen. Då fick vi nog och ringde ambulans.
Två duktiga, snälla ambulansmän dök snart upp i baren och tog hand om sjuklingen och jag fick åka ambulans för första gången i mitt liv. De körde oss till akuten och Andy fick snabbt en massa elektroder på hela överkroppen medans jag dokumenterade allt med mobilkameran. Förutom en bild som en skötare tvingade mig att radera, eftersom det tydligen inte var lagligt att fotografera på sjukhuset. Resten av bilderna tog jag därför i största lönndom. Nåt kul ska man väl ändå ha på akuten kl fyra på morgonen? Andy hamnade i en säng i korridoren och jag lade rabarber på alla filtar jag kunde hitta för att bädda ner den lille svage mannen ordentligt i sängen. Då kommer det en full tjej med sin ännu fullare killkompis. Hennes byxben är uppklippt och hon saknar högersko, gissningsvis ett benbrott. Killen, vi kan kalla honom Karlstad, verkade lite smårolig till en början, men helt plötsligt flippade han ut och blev hotfull och otrevlig när jag skulle avslöja vart man hittade filtar till hans kompis. Normalt beteende. Hos narkomaner. Snart hade han kallat alla kvinnor på hela sjukhuset för olika könsord och han blev omringad av sju vårdare som skulle slänga ut honom. Givetvis kunde jag inte motstå frestelsen att filma allt. Upp och ner. I smyg. Om man lyssnar riktigt noga kan man dock höra nån som verkar komma från Karlstad. "Svänsk Jävvla Sjuukvård." Smart jävla kille.
Klockan fem nångång fick Andy ett eget rum och jag kände mig trygg att åka hem nu när han inte låg i nån hemsk korridor längre. Men det tog tydligen läkarna ytterligare fem timmar att konstatera "Blodtrycksfall, helt normalt". Tror sköterskan jag snackade med talade sanning när hon sa att nattens läkare var väldigt långsam.

Bilderna nedan har censurerats för att skydda alla inblandade.









Last queen of Göteborg

fredag, januari 04, 2008

Sista dagen på jullovet, och ingen sovmorgon fick man. Får skylla mig själv lite men jag var bara tvungen att piska Ole i Buzz halva natten. Och sen vaknar man på en soffa och fryser med bara en filt. Men det går ingen nöd på mig. Idag var en vacker dag, med sol och lunchdate på favvogreken i Linné, Last king of Scotland på datorn och sangria i glaset. Snart bär det av ut på nya fredagsäventyr, nya marker ska erövras. Och jag ska försöka hålla mitt nyårslöfte även denna helg.

Recept på god Sangria:
Rödvin
Jokk Lingondryck
Bortglömd, öppnad Champagne från nyår som man inte vill hälla ut
Is

I want my MTV

torsdag, januari 03, 2008

Mitt vänt-hat tar sig helt nya proportioner nu när jag beställt en kamera som har status "Leveransdatum okänt" på försäljarens hemsida. Bäst jag ger mig ut och extremsportar på motorvägen innan jag refreshar sönder sidan.

On a last chance power drive

onsdag, januari 02, 2008

När jag är rastlös, ledig och med bil så tar jag ofta det miljövidriga beslutet att köra iväg någonstans för att vara lite själv i min plåtbubbla och spela favoritmusik på högsta volym. Och för att säga hej till någon förstås. Idag var jag alla dessa tre saker samtidigt så jag tog lilla Siri till Pukared för att säga hej till pappa som fällde träd på sitt lantställe. Jag har alltid lite svårt för att köra på 110 vägar. Eller åtminstonde riksväg 40 mot Borås. Det är många broar över vattendrag och de är hala när det är kallt säger min bok från vägverket. Det var kallt idag. Det snöade till och med. Och jag hatar riksväg 40. Så egentligen kan man fråga sig varför jag gör såhär mot mig själv. Varför kör jag om långtradare i 130 knyck och biter min underläpp blodig av rädsla. Jag får hjärtklappning, tunnelseende och handsvett bara jag ser en långtradare i horisonten, medveten om att jag snart ska tvingas köra om monstret. Och precis när jag blinkar ut och trycker plattan i mattan på min trecylindriga bil med 68 hästkrafter vill jag bara gråta. Det är alltid mitt sista ögonblick på jorden och jag undrar om de kommer se vilken låt jag lyssnade på när de skrapar loss vraket från långtradarens vänstra bakhjul.
Men jag dog inte idag heller. Vi bakade tunnbröd och delade en hof, sen åkte jag hem igen. Körde bara i 90 för att slippa köra om något. Men det resulterade i att jag själv blev omkörd av flera långtradare, vilket är nästan lika obehagligt. Och dessutom lite genant.

När jag kom hem följde en liten hund efter mig hela vägen upp till min lägenhetsdörr och satte sig med viftande svans och väntade på att jag skulle släppa in honom. Hade jag inte varit så allergisk hade jag nog behållt den.

New years day

tisdag, januari 01, 2008

Istället för att göra nyårsfint hemma ägnade jag större delen av dagen igår att titta på 30 Rock med dator på magen i soffan. När klockan närmade sig fem tog jag mig i kragen och startade dammsugaren. En timme senare kom Sam och Andy och cavan åkte ur kylen i glasen. Sen åt vi härlig mat och drack ljuvligt vin, spelade tevespel och lyssnade på Alphaville och Flashdance-soundtracket i sann åttiotalsanda. Efter tolv tog vi taxi till Stigbergsliden på en härlig brakfest med Rasmus i en grym lokal med takterrass. Sen var det galendans och nyårspussar till fem på morgonen.

Idag är det inte lika hisnande tempo men jag har åtminstonde hållt mina nyårslöften so far.