I think the Good Book is missing some pages

fredag, september 26, 2008

Efter veckor av blod, svett, tårar och sena nätter och helger på arbetsplatsen launchade vi igår äntligen vår site. Detta ska firas med en sväng till bokmässan med Jocke, sedan till hans farbrors ettårsjubilerande café "Soup n Bagle" där vi ska dricka vin och bli härligt susiga innan helgen gör sitt intrång på vardagen. Happy, happy. Joy, joy.

No one's picking up the phone

torsdag, september 18, 2008

Jag minns ljuset från fönstret i köket bäst. Det var riktat mot söder och vette ut mot vår lilla gata i vårt lugna villaområde. Jag minns hur vägen krökte sig ner mot radhusområdet och försvann. Hur den glittrade när det hade regnat och solen reflekterade den fuktiga asfalten så att det bländade in i köket där vi satt om helgerna vid ett dignande frukostbord som doftade earl grey och prickigkorv. Omfamnade av korktapet och furulister. Trygga, varma och lyckliga.


Precis så blänkte gatan idag för elva år sedan. Men så otrygg, frusen och olycklig har jag aldrig förut känt mig i det köket. Eller någon annanstans, någon annan gång.

En sak har jag lärt mig, och det är att jag aldrig kan förlora dig. Du är fortfarande så levande i mina drömmar.

 

Etiketter:

Cry baby

onsdag, september 17, 2008

Jag har aldrig haft långt till tårarna, eller till några känslor över huvud taget. Men på morgonen är jag som allra värst. Då sitter jag vid köksbordet med tårarna droppandes ner i kaffekoppen och lyssnar på en krönika i P4 där kvinnan som lämnades av sin pappa redan som ettåring berättar "Man blev den där flickan igen som flätade håret för att bli fin när pappan skulle komma och som grät under glasbordet när han inte dök upp".
Inte konstigt jag väntat med att skaffa barn. Jag vill aldrig i livet utsätta dem för en sådan smärta.

Thank you disillusionment

fredag, september 12, 2008

Jag tänkte punkta upp fem saker som gjorde mig glad igår, men en av sakerna var så stor att allt annat bleknar.

På plats 1-5:
Macforum. Som utan att jag hade vare sig kvitto, eller ens köpt produkten i Sverige, utan snack tog emot min trasiga lilla älskade Ipod touch och lovade att laga den eller ersätta med en ny. Helt gratis.

Så ska riktig service se ut.

I was hoping we could be creamy together

onsdag, september 10, 2008

Igår, när jag för en gång skull såg på teve, visades en intervju med Barbro Svensson. Hon gav ett råd som jag tänkte försöka anamma, nämligen att man varje kväll ska tänka på fem saker som gjort en glad under dagen. Och idag var det en ytterst svår uppgift du gav mig, Lill-Babs. För idag har inget gått min väg.

Här kommer i alla fall topp fem av dagens höjdpunkter:

Blev bjuden på öl och jordnötter på 7-ans ölhall där jag fick äran att emottaga ett signerat ex av min f.d. svärfars kioskvältare "Sex knop"

Avsnitt åtta på säsong 4 av Weeds

Avsnitt nio på säsong 4 av Weeds

Avsnitt tio på säsong 4 av Weeds

Avsnitt elva på säsong 4 av Weeds

Avsnitt tolv var inte en höjdpunkt eftersom cliffhangern var för svår för att stå ut med.

Imorgon tänker jag undvika alla Apples och Microsofts produkter så att jag kan jobba en hel dag utan att vilja sparka in tänderna på någon. Hur nu det ska gå till.

Into the void

torsdag, september 04, 2008

Man är sin egen lyckas smed och allt det där, jag vet. Men ibland behöver man någon annan för att kunna sova. Och när ingen annan finns och man inte kan smida till sig någon sömn, då blir man lite av ett vrak. Som jag är nu.

A warning sign

tisdag, september 02, 2008

Stannade till vid hyllan med deodorant på Hemköp och kunde inte motstå frestelsen att plocka upp ditt märke. Andas in din doft. Och den tog mig tillbaks till den tiden då du fick mig att skratta oftare än gråta.

Det var så längesedan nu.

September

måndag, september 01, 2008

Tänkte att mitt nya liv skulle börja nu i September. Måndagen den förste och allt. Träna mer, festa mindre. Men så hörde jag på väderleksrapporten att det ska bli soligt och varmt i eftermiddag. Då vill man inte stå på ett gym och ta ut sig för att däcka framför teven redan klockan nio. Jag börjar nog mitt nya liv imorgon istället.