Bully

tisdag, oktober 31, 2006

Soliga söndagar utan alldeles för mycket bakishet är mina nya favoriter. Man vaknar i vuxen tid och har en hel fräsch dag till godo med en liten bil som står redo att ta en varhelst man önskar. I söndags var en sådan dag och trots att jag var något trött efter gårdagens maskerad vaknade jag okristligt tidigt och gjorde frukostmackor med köttbullar och hovmästarsås. Det är gott, jag lovar. Sedan röjde vi ur lägenheten. Minst 70 kilo rätt ner i soporna och det blev så fint. Så tog vi två stora, tunga cd-hyllor in i hissen för att köra dem till syrran och skänka dem. Medans vi stod i hissen och pratade smidde den onda planer och åkte ner till källaren med en duns, trots att vi tryckt på bottenvåningsknappen. Något skärrade kånkar vi upp våra hyllor en våning och hälsar snällt på grannen som håller upp dörren. TACK HETER DET! skriker grannen efter oss och jag är på vippen att kasta hyllan på marken och springa efter henne och ta ett redigt strupgrepp om hennes vidriga hals. Men jag gör inte det. Jag säger TACK TACK! och går vidare. Civiliserad som jag är. Men jag köpte Bully (Canis Canem Edit) och där kan jag ge alla otrevliga jävlar på käften precis hur mycket jag vill. Och det gör jag också.

Smooth operator

tisdag, oktober 24, 2006

I fredags var vi hemma hos svägerskan som fyllde år och jag förundrades över hur vuxet och fint de har fått hemma. Blev genast inspirerad och lite hoppfull över katastrofen som kallas vårt hem. Fick spela flipper gratis och vann kvällens turnering hejdlöst stort. Mannen var fyllechaffis och körde hem sina päron och sen även oss. Men vi hittade ingen vettig plats och fem i nio på lördag morgon vaknar jag med en känsla av att bilen nog måste flyttas. Bläddrar lite i min bilpärm (vuxet va?) och hittar pappret med regler för boendeparkering. Mycket riktigt får bilen icke stå där mellan 09 och 15 på lördagar så jag masar mig ut och parkerar om den lille rackaren, säkert fortfarande något promillestinn efter bubblet dagen innan.
Fick även äran att skjutsa en höggravid kvinna till Lerum för ett besök hos lilla Tanja. Linnégatan är inte kul att köra på en lördag vid ett, gör inte det.
På söndagen fick Siri följa med till syrran och sedan tog vi den stooora bilen till Åsa (området, inte personen) och jag fick känna på hur en automatväxlad V8 med lyxinredning skiljer sig från en liten konservburk med 68 hästkrafter. Yee-ha!
Igår åkte vi till Gottskär och fyndade perenner. Jag som hatar mina balkongväxter (alla utom jordgubbsplantan som fortfarande matar mig med söta jordgubbar i slutet på oktober!) köpte en vinranka och en Edelweiss! Den sistnämnda främst som en hyllning till Ulla Johansson, vår lärare i fyran, som sjöng "Edelweiss Edelweiss oskuldsfullast i fääärgen" vid tramporgeln i vårt klassrum. Vinrankan ska bli stor och bära hundratals härliga druvklasar nästa sommar har jag tänkt. Sedan åkte vi till ikea och jag köpte två cdställ på 2.10 meter styck som jag hade ett väldigt sjå att få plats med i Siri. Men det gick. Och jag fick monterat dem och vårt hem ser redan snyggare ut. Och fasen vad det går bra att köra bil. Jag är inte det minsta rädd längre. Jag är grym.

Serotonin

tisdag, oktober 10, 2006

Jag har alltid lidit av en mild form av höst- och söndagsdepression som yttrar sig ungefär som en mild form av depression i allmänhet gör. Trötthet, leda, sorg och melankoli. Jag har lyckats råda bot på söndagsångesten genom att vara ledig på måndagar, men eftersom vår art inte går i ide är det svårt att göra något åt höstångesten. Konstigt nog har jag ändå varit oväntat sprallig denna hösten. Till och med när jag är på jobbet. Kanske för att solen forfarande värmer och himlen är blå. Kanske för att jag köper mig lycklig på Uglydolls och god mat. Kanske för att jag sträcktittar på härliga teveserier och tokspelar beroendeframkallande spel. Eller kanske för att helgen på landet var världsklass och jag vet att det blir en repris snart.

Country road

fredag, oktober 06, 2006

Strax bär det iväg till Landet och Ipoden är fullsmockad med bilmusik och Säsong 3 av House MD. Det pissregnar och jag är svinnervös ifall bilen ska hålla hela vägen eller ej. Och om vi hittar. Har aldrig kört dit själv förut. Kanske har nån satan gjort inbrott igen och så står man där i regnet utan mottagning på telefonen. Men det ska säkert bli hur bra som helst. Har med massa dvder, bland annat The Shining som jag aldrig i livet kommer våga se i ett öde hus i en öde skog.

Bugs

tisdag, oktober 03, 2006

Jag har otur med svampar. Det har jag alltid haft. Hittar aldrig en endaste klen trattkantarell i skogen, även om jag går dit med någon som haft detta svampställe i tre generationer och alltid får flera bärkassar fulla med gula kantareller. Som jag älskar. I söndags åkte Siri med mig och min moster till ett ställe där jag aldrig varit. Där ingen av oss nånsin varit. Och vi tog på oss stövlar, gick uppför en brant stig och började slåss med granar och snår. Precis när vi var på väg att vända och lämna denna ogästvänliga skog upptäckte moster en liten klunga trattisar precis vid min stövel. Och sen fortsatte det på den vägen. Vi hittade mer svamp än jag sammanlagt hittat tidigare i mitt liv och skogen var vacker och givmild. Solen strålade så vi satte oss vid sjön med kaffe och macka. Sen tog Siri oss till syster och systerbarn där jag tävlade i kottkastning ett tag. Jag vann. Att lägga mig är inte min grej, inte ens när jag tävlar mot småbarn. Det var ändå en jämn match.
När jag väl kom hem med mina svampar visste jag inte riktigt hur jag skulle hantera dem. Jag gillar verkligen inte kryp och det finns gott om kryp på trattkantareller. Bland annat en äcklig spindel. Och flera pyttesmå larver. Dessutom hade en fästing bitit sig fast i min arm och jag blir illamående. Sköljde svampen, trots att man inte får. Sköljde den igen. Och sen stekte jag den till kol och mådde ändå lite illa när jag åt den. Jag gillar verkligen inte kryp.