This too shall pass

tisdag, september 25, 2007

I snart fyra månader har sorgen vänt sitt nattsvarta ansikte mot mig och jag har snart inga tårar kvar. Igår gick Asta bort och lämnade lilla morfar alldeles ensam i sin lägenhet i Kålltorp. Jag undrar ständigt när det ska vända. Och vad jag gjort i mitt tidigare liv. Och jag vet nu att siffran 7 är den värsta siffran. Ever.

This one goes out to the one I love

tisdag, september 18, 2007

Idag för tio år sedan låg jag hemma sjuk i min säng. Precis som nu. Och solen sken på samma höstliga sätt. Jag minns hur jag ringde hem till dig men du svarade naturligvis inte och jag minns hur jag vaggade mig själv och sjöng Mamma kom hem, för jag längtar efter dig. Så som jag gjort så många gånger förr när jag varit orolig för dig. Fast denna gången kom du inte hem. Du skulle aldrig mer komma hem.

Och nu, på dagen tio år senare, försöker jag minnas dig. Men det är så svårt. Det var detta jag en gång var rädd för, att du skulle blekna. Men jag minns hur du älskade Vikingarna. Hur du sjöng med till deras låtar med din spruckna sångröst. Och jag minns ditt skratt. Dina mjuka händer. Hur du luktade tvålparfym och hur du gjorde när du målade dina ögonfransar. Jag minns hur du trippade fram längs gatan och att du älskade bingo. Jag minns hur du spred värme och glädje med ditt oförfalskade sätt. Och hur mycket jag älskade dig. Jag älskar dig fortfarande. Och jag saknar dig, hela tiden.

Let's go crazy

måndag, september 17, 2007

Malmö var underbart galet. Det var Lilla Torg och Möllan. Öl, vin och Tequila. Det var Fernet. Det var söta pojkar. Olydiga flickor. Sena nätter, tidiga morgnar på svartklubb. Malmö var riktigt bra medicin mot höst.

Raining Blood

fredag, september 14, 2007

I'm a f-ing mess today. Hoppas livet är vackrare i Malmö, nu lämnar jag allt bakom mig för den staden i några dagar.

Neverwhere

onsdag, september 12, 2007

Nu har jag sorterat min skivsamling i bokstavsordning. Jag har skurat grillen. Tvättat fläktfiltret. Sett alla avsnitt av Entourage. Sex and the city. House MD. Studio 60 on the sunset strip. Jag har målat om. Satt upp gardiner.

Jag måste skaffa mig en bra hobby. Alltså förutom att dricka vin/öl på uteservering varje kväll.

Tear in your hand

måndag, september 10, 2007

All the world just stopped now
So you say you don't wanna stay together anymore
Let me take a deep breath babe
If you need me, me and Neil'll be
hangin' out with the Dream King
Neil says hi by the way

I don't believe you're leaving cause
me and Charles Manson like the same ice cream
I think it's that girl
And I think there're pieces of me
you've never seen
Maybe she's just pieces of me
you've never seen

Tori Amos - Tear in your hand

Little blubber in my igloo

fredag, september 07, 2007

Även om himlen är blå så lurar den inte mig. Solen är disig och luften kall. Redan klockan åtta skymmer det och blir omänskligt mörkt. Jag trivs inte på något sätt i denna årstiden. Det är så sorgligt att se löven kämpa för att sedan bli röda, gula och dö. Då föredrar jag vintern, den låtsas inte vara något annat än bitter.

Trots detta kämpar vi på med sensommaren/hösten och sätter oss huttrande på uteserveringar i täckjackor med våra iskalla Hof och ber personalen om fler filtar. Vi fick ju inte nån sommar i år så vad ska vi annars leva på hela den långa mörka årstiden.

När jag väl gett med mig och accepterat faktum, att mörkret är här för att stanna, då kan jag hänge mig åt mörka kvällar med gott rödvin i källaren på Björns Bar eller i 7ans ölhalls varma murrighet. Eller bara i min egen soffa. Men jag är inte där än. Jag är fortfarande i förnekande.

Falling

tisdag, september 04, 2007

För att lindra min kommande höstdeppighet har jag nu målat klart i vardagsrummet, hängt upp gardiner som stänger ute rusket, tömt rummet på allt som inte hör hemma där och köpt en laptop som matchar min Ipod. Imorgon kopplas mitt trådlösa bredband in och jag kan sitta vart jag vill i mitt nya mysrum och kolla på senaste Entourage. Det jag söker nu är lite fina gamla lampor och en tevebänk från 1950. Sen kan hösten komma med all kraft. Jag är beredd.