In da club

måndag, juli 30, 2007

Stockholm i korthet

Rosa drömmar, Sjögräs, Marie Laveau, Indigo, Mosebacke, Indigo, China, Folkoperan, Marie Laveau, Mosebacke, Pet Sounds, Fenix, Mosebacke, Guldapan, Kvarnen. I nämnd ordning.

Två snubbar som jag inte kände igen från FCZ men som var snälla och tog hand om mig och gav mig öl som jag tappade i marken. Tre personer från Myspys som var snälla och tog med mig till mitt enda besök på Stureplan. Fyra ankor som helt kavat bara gick rätt över en när vi låg och slappade vid vattnet. En Anka som fick jobb. En underbar takterass i ett underbart område på en underbar ö.

Rootless tree

tisdag, juli 24, 2007


Fuck you
And all we've been through
I said leave it
It's nothing to you
And if you hate me
Then hate me so good
That you can let me out
Of this hell when you're around

Damien Rice - Rootless tree

Free like a bird

fredag, juli 20, 2007

Sommaren har gått i fåglarnas tecken. Måsungen på vår gård har engagerat de flesta boende och nu står mängder med mat och vattenskålar utplacerade där den lille parveln brukar sova. Måsföräldrarna är mer aggressiva än vanligt och om man vill gå ut på sin balkong bör man ta med sig paraply för att de inte ska klösa en i huvudet. Förra veckan fick jag även besök av en liten gråsparvs-bebis som helt kavat trippade in från balkongen och vidare in i hallen. Sen hängde den en stund i badrummet och vardagsrummet innan den hittade det öppna fönstret och tog sig ut.

Även på vår årliga tjejsegling fick vi besök av diverse fågeldjur. De läskigaste var tre stora svanar som morrade åt oss där vi satt i vår sittbrunn i Skärhamn. Seglningen var definitivt den mest odramatiska hittills. Inte ett enda missöde. Man kan nästan tro att vi börjat lära oss detta nu. Fast i och för sig ligger båten kvar i Skärhamn på grund av kulingen, vi seglar hem den imorgon istället.



Liten gråsparv i mitt fönster




Liten mås på min gård

Digging in the dirt

tisdag, juli 10, 2007

Semestern so far har varit vinpimplande med Lotta, flytt med Annika, lyxmiddag med lyxvin på pappas land. Tio omkörda långtradare. En pytteliten näbbmus, en galen nattfjäril och en skalbagge i sängen på landet som bet mig i foten. Vi har grävt ur en bäck och breddat den tjugo centimeter, trots att hälften av oss opererat hjärtat och den andra hälften pajat armen. Jag har kört traktor på landet och blivit attackerad av en galen mamma mås som försöker skydda sin bebis nere på vår gård i stan. Jag har legat i hängmatta. Jag har slappat. Och snart har jag även varit på trettioåttaårsfirande. Men först måste jag köpa en trettioåttaårspresent. Grattis på födelsedagen lilla Lotta.

The Blowers Daughter

onsdag, juli 04, 2007

Jag minns att du fick en spegel med en tjock ram av guldfärgade krusiduller. Och en elvisp som man får stötar av. Säkert fick du en blomma också. Och du var nog klädd i din finaste blus just på denna dagen. Jag minns hur jag rundade hörnet på ditt hus och såg ett huvud på balkongen som jag misstog för ditt. Jag minns hur vi skrattade åt det, att jag trodde du var min kusin Peter.
Två månader senare stod spegeln kvar i rummet där du fick den. Det blev aldrig av att den kom upp på väggen. Inte heller hann du använda din elvisp. Allt det där blev mitt. Allt du fick av oss när du fyllde 45.
Idag fyller du 55 och jag önskar att jag hade något att ge dig, något annat än en blomma på din grav.

Den känslan går aldrig över.

Learning to Fly

måndag, juli 02, 2007

I en månad har jag varit trettiotre och under den tiden har jag hunnit med att bli singel, bo ensam, sett en naken man springa runt på min gård halv fem på morgonen, pajat min vänsterarm så att jag knappt kan ta på mig kläder, sett alla avsnitt av Entourage som hittills producerats, kört bil till Pukared alldeles själv, träffat en huggorm, två bruna paddor, en livs levande råtta på 7ans gatukök och en fästing stor som ett blåbär. Jag har sett Justin live, fått ett eget projekt, fixat en site till Tompa, stannat uppe till efter tre på morgonen minst fem gånger trots arbetsdag dan efter, jag har sett solen gå upp bakom Hagakyrkan från parkettplats på Hagapoolens kant. Jag har fått "The one I love" spelad för mig på Melodica, och "Is there anybody out there" spelad för mig på Gitarr. Jag har gråtit floder och skrattat så att jag fått ont i nacken. Jag har upptäckt vad riktiga vänner är värda. Jag har upptäckt vad en bra familj är värd.