Summerlovin'

måndag, juli 24, 2006

Nu är det bara några få timmar kvar, sen fem veckor of pure bliss! Och jag känner äntligen pirret i magen, som om jag skulle till Liseberg och var sex år gammal. Men jag ska inte dit, jag ska hem. Och jag ska nog fira med en flaska gula änkan. Ja, jävlar vad jag förtjänar min semester.

It's gettin' hot in here

torsdag, juli 20, 2006

Det måste vara värmerekord på mitt jobb. Två tusen datorer och monitorer hjälper till att höja inomhustemperaturen med cirka tio grader och det enda man kan göra är att sätta upp en stark fläkt, riktad mot ansiktet. Då blir man förkyld. Eller jag blir det. Om jag har tid. Men nu har jag inte tid och snart är jag ledig i fem veckor minus en dag. (Eftersom jag tyvärr måste jobba på Måndag. Och Söndag.)
Hur som helst är jag barnsligt glad åt det vackra vädret. Solen är min hemliga, livslånga kärlek och om jag fick välja så skulle jag bo i Kalifornien. Utan att gnälla på värmen en enda gång. Eller så skulle jag bo i Florida, där min mans dubbelgångare bor. Och de skulle bli kompisar och vi skulle bo grannar och min man skulle åka i dubbelgångarens skateboardramp som han byggt i sin trädgård medans jag drack en iskall Heineken med dubbelgångarens fru. Det vore något.

Såhär lika kan man nästan inte vara, men det är man tydligen. Till och med skjortan är likadan;

Deltidssommar

tisdag, juli 18, 2006

Denna sommaren kommer gå till historien i mitt liv som en av de vackraste sen jag var 14 och hängde på Avenyn hela Juni, Juli och Augusti. Då jag enbart handlade saker i rött gult och grönt för under tretti spänn. Då vi gick på Afrikanska klubbar och hamnade i frihamnen på underliga efterfester på underliga båtar. Det sorgliga denna sommaren är att jag fortfarande inte har haft semester, så det känns inte som om sommaren har börjat. Och med min vanliga tur kommer nästa vecka och fem veckor framöver vara grå och kalla. Så jag försöker njuta av vädret, trots arbete i en kontorslokal. Vi har ju ändå ett centralt läge, steget utanför porten är steget ut i semesterfirarnas paradis med uteserveringar och rosévin till lunchen. Och jag låtsas att jag är en av dem. Snart är jag en av dem. Tre tidiga morgnar kvar. Sen är det fanimej sommar på heltid.

Bored beyond belief

torsdag, juli 13, 2006

När man inte har något att göra på jobbet kan man alltid ägna sig åt att arrangera om länkarna i sin Links-bar i explorer. Eller varför inte sortera sina Bookmarks i prydliga kategorier. Aftonbladet och Expressen har sina omröstningar som kan roa i upp till fem minuter. GP har sina hus-annonser. Och sen då. Sen kan man glutta lite på Heroes of Might and Magic V. Än är det inte lika bra som trean, även om det försöker fjäska med riktig 3D-grafik. Men det kanske tar sig.

Bring me your cup

onsdag, juli 12, 2006

Det börjar bli svårt att komma upp på morgnarna nu. Och det är en och en halv vecka kvar till semestern. Sju arbetsdagar kvar att släpa sig upp ur sängen och kravla sig bort till badrummet och in i duschen. Kanske vore jag piggare om jag inte ägnade nätterna åt HOMM3, ett av världens bästa spel som fått en revival i mitt liv.
Kanske borde man inte heller älska Rosévin i den utsträckning jag gör. Men det är ju så gott och somrigt och jag behöver det eftersom jag behöver sommar. Och jag förtjänar det eftersom jag aldrig får min semester.

Försöker förbereda mig mentalt på uppkörningen, men det går sådär. Jag har ju inte ens tänkt tanken på hur jag skulle reagera om jag kuggades. Kanske borde jag vara inställd på det istället för att bara drömma om "min" nya bil. Men hur kan man inte drömma om något så näpet och miljövänligt som C1an? Det står KÖP MIG över hela vindrutan, och jag är inte den som ignorerar vindrutemeddelanden.


Saker att tänka på inför uppkörningen:
- Anpassa hastigheten vid korsningar och cirkulationsplatser.
- Backspeglarna, var femte sekund om jag kör på motorväg eller leder. Även på backkrön, när jag bromsar in, när jag ska svänga och när jag ska öka hastigheten snabbt på en påfart eller landsväg. Eller förresten. Kolla backspeglarna jämt.
- Placering inför en sväng, vilken sväng som helst. Ligg nära mittlinjen i vänstersväng på landsväg, nära vägrenen vid högersväng. Vrid inte ut ratten och gör inga päronsvängar. Och för fan, se till att ha växlat ner i god tid så att kopplingen är uppe INNAN svängen.
- Titta låååångt fram, och låååångt bak. Ha värsta kollen på allt, hela tiden. - Planera körningen så att jag i god tid kan byta fil. Då gäller det att veta vem som ligger bakom, då gäller det att jag kollat ordentligt i backspeglarna.

OM jag kan lära mig allt detta på kort tid så kommer jag troligtvis klara uppkörningen. Phu.

Den fjärde juli nittonhundrafemtiotvå

tisdag, juli 04, 2006

Tänk att för femtiofyra år sedan såg du dagens ljus för första gången. På femtiotalet i Göteborg. Jag kan så tydligt föreställa mig hur erat kök såg ut i den där lilla lägenheten på Gråberget där du och din syster växte upp. Pepitarutiga gardiner, ljusblå köksluckor, rackarungar med äppelknyckarbyxor som busade på gårdarna i Majorna och drog dig i ditt kritvita lockiga hår tills du gav dem en rak höger. Du var busigast av dem alla. Ditt guldhjärta på kedjan runt din hals hade fullt med bitmärken och knäna var alldeles fulla av skrapsår. Din ena strumpa hänger på sniskan och rosetten i håret har för länge sen trillat av. Jag är ledsen att jag inte kunde rädda dig då, då du bara var ett vilt barn med lockigt hår och trasiga knän. Jag är ledsen att jag inte fanns vid din sida för att ta hand om dig och skydda dig från den hårda miljön du levde i. Men livet går vidare och idag har en liten pojke, med lockigt vitt hår och skrapsår på knäna ritat en teckning till dig. "Till Morrmor" står det. Teckningen föreställer honom själv för att du ska känna igen honom. Men jag lovar att om du bara sett skymten av honom skulle du veta på direkten vem det var.

Grattis på födelsedagen min älskade mamma. Jag saknar dig så det gör ont.

Summer in the city

lördag, juli 01, 2006

Sommaren har kommit med besked nu. Det är varmt som satan och inte ett moln på himlen. Och jag har tre hela veckor kvar att jobba. Det känns som en evighet och nu när alla börjar droppa av på jobbet inser jag att jag snart kommer bli lämnad ensam kvar medans alla är ute vid havet och badar. Hoppas augusti blir strålande.
Vi kollade på huset trots allt, men vi ville inte ha det. Däremot har jag hittat en supercool lägenhet till samma pris, men det var ju inte lägenhet vi skulle ha.
Igår var det båthäng på favoriten, S/S Marieholm, med hof och räkmacka. Vi satt kvar sist av alla som vanligt och långt efter att solen lämnat oss i sticket. Men båten är ju så bra, man vill aldrig gå därifrån. Där är det sommar ända till Oktober.