Happy New Year

onsdag, december 31, 2008

En morfars hjärta stannade mitt i ett steg på väg till påsklunchen hos en väninna. Han dog lycklig, men hungrig. En vän hittade en annan vän och försvann. Har inte upplevt något liknande sedan mellanstadiet då man inte fick leka tre. En stor teve med tillhörande ägare flyttade in i mitt liv och i mitt hem. Jag fick lära mig att laga mat igen. En farmors kropp orkade inte mer. Mellan Lucia och jul gav den helt enkelt upp och slutade andas. Nu äter hon julbord med morfar i himlen istället.

Kylen är fylld av Champagne. God mat och goda vänner väntar på att blandas samman under årets sista skälvande timmar. Nästa år stundar en lång resa till Barcelona, jag ska lära mig mod och lite spanska. Äta tapas och dricka Cava. Få distans och lite insikt. Hoppas jag.

Gott nytt år på er. Vi ses 2009.

Platt teve - Platt schemve

onsdag, december 17, 2008

En stor, platt teve har flyttat in hos mig och lurat in min gamla tjockteve i ett hörn där den får skämmas med en filt över huvudet. Efter att ha blivit retad för min tjockteve i flera år hade jag naturligtvis oerhört höga förväntningar på denna platta, breda HD teve. Den måste ju vara helt makalös!
Nej. Det är den inte. Alla filmer ser nu istället ut som billiga teveproduktioner a´la´ Kvinnofängelset eller Glamour. Till och med Titanic som annars är en så pampig film såg ut att vara filmad i Big Brother studion med en billig DV-kamera. Alla ser ut som statister i en behind the scenes-dokumentär. Är det såhär det är med de nya fina teveapparaterna? Är filmer inte skapade för att klara av den höga upplösningen? Eller är det helt enkelt så film ser ut? I så fall vill jag genast tillbaks till icke-HD-land.