IV

tisdag, april 29, 2008

Idag är en stor dag i spelvärlden. Rockstar Games släpper den efterlängtade uppföljaren till GTA San Andreas, GTA IV. Och jag inser att jag är minst lika förväntansfull som sist, 2004-10-29, då bilden nedan till vänster togs.

 

Nu kommer jag nog vara oanträffbar fram tills mitten på Juli. Minst.

It's Such a Perfect Day

måndag, april 28, 2008

Idag var en sådan där unik dag där allt känns helt rätt. När man vaknar och vet att vädret kommer att bli gudomligt och en ljummen bris får rullgardinen att fladdra upp så att man ser solen skina utanför. En sådan dag när man får en tid hos farbror doktorn två timmar efter att man har ringt vårdcentralen. När man oanmäld knackar på hos sin underbara vän på väg till apoteket och bjuds på gott kaffe i soligt kök. När tanten på apoteket är supersnäll och tar sig tid bara för min skull. När man får ta ledigt från jobbet hela dagen och bara sitta i solen och titta på när gudsonen springer benen av sig på en fantastisk lekpark och säger mitt namn för allra första gången. När dom ringer från Game för att berätta att GTA IV som jag bokat ligger där och väntar på mig. Och man hittar en perfekt present till sin moster som fyller år och gör henne alldeles extra glad när man ringer på dörren. När koltrasten sjunger i solnedgången medans man leker pantgömma med barn och vuxna på en gräsmatta i mina barndoms kvarter. När pantgömma är precis lika roligt som för tjugo år sedan. Och när man kommer hem och blandar den mest perfekta Sangria som man sippar på sittandes i fönstret medans det skymmer över hustaken, då vet man att det var en speciell dag. En helt perfekt dag.

A Kodak Moment

tisdag, april 22, 2008

Efter många om, men, mutor och hot fick jag äntligen i Söndags en seriös syskonbild på Erik och Nea.



Fick även ett gäng oseriösa bilder, tagna med Gaddes fantastiska vidvinkelobjektiv. De kommer också dyka upp här så småningom.

Hello Blue Sky

måndag, april 21, 2008

Sju timmar av den vackra Lördagen tillbringades i morfars lägenhet, röjandes bland saker som skulle få nya ägare. Vi var fem personer som skulle dela upp allt och det gick förvånansvärt smidigt. Kanske är det så, när någon försvinner, att man blir ödmjuk och hellre säger "ta den du" än "jag ska ha". Lördagskvällen bjöd på god mat i gott sällskap hemma i lägenheten. Grekisk söndagsmiddag med kyckling och frukt i ugnen. Mario Kart online på Wii. Sangria i glasen.
Igår tog jag Siri till syster och hoppade studsmatta med kidsen. Latade mig i en solstol och fick en vinranka med mig hem. Hoppas den bär frukt så att jag bara kan sträcka ut handen efter en färsk druva där jag ligger på balkongen och latar mig på semestern, lyssnandes på en av de femton ljudböcker jag ärvt av min kära morfar.

It's been a long time

onsdag, april 16, 2008

Idag var det den stora vårskopremiären. För nu är våren här. På riktigt. På måndag byter jag vinterdäck mot sommardäck och då får det bara inte snöa mer.