Conspiracy

fredag, december 29, 2006

Igår blev jag approachad av en tandlös man med cykel utanför mitt jobb. Jag såg att han ville något väldigt viktigt och bestämde mig för att ta av mig lurarna och lyssna. Han undrade vart man kunde pumpa cykeln i denna stad nu för tiden. Vasagatan svarade jag. Han sa att någon tagit bort slangen där. Och då sa jag att det finns en cykelreparatör i Haga som står till tjänst med luft till däcken helt gratis också. Fast han brukar vara långledig på vintern, eftersom man inte ska cykla då. Den tandlöse var övertygad om att Göteborgs stad konspirerade mot oss cyklister genom att vägra oss pumpstationer. De vill gynna biltrafiken, hävdade han bestämt. Jag visste inte vad jag skulle säga om saken. Han kan ju ha rätt. Göteborgs stad är nämligen ett jävla otyg. De hatar ungdomar här. Det efter Backabranden utlovade ungdomens hus blev ett casino med stenabåtskänsla och vi är den enda stad i hela Sverige som inte har någon skatepark. Så jag tror att den tandlöse kan ha haft rätt. De hatar oss som cyklar. De hatar oss för att vi inte betalar vägskatt. De vill oss illa. Det är därför cykelpolisen lurar i varje korsning men man aldrig råkar ut för en trafikpolis. Ever.
Såg även en hemlös man som sålde Faktumkalendern för 2007. Han hade textat en skylt och satt upp ovanför kalendern. Det stod: FAKTUM KANLÄNDER 150:-. Så sött att jag dog.

Brazil

torsdag, december 28, 2006

Julen förflöt utan några större missöden. Jag var mer stressad än vanligt, men när kvällen närmade sig och jag fick ett glas prosecco av svärmor rann även stressen av mig som vatten på en gås. Presenter bytte ägare och alla var nöjda och glada, mätta och varma. Nu är det mest nyåret som stressar mig. Det ska städas. Handlas oxfilé på extrapris. Brasiliansk och miljövidrig oxfilé. Men jag fick en kass lön och har inte råd att vara ekologisk denna månad. Champagne fick vi av jobbet i julklapp så jag kan köpa prisvärd Cava eller Prosecco på systemet för att fylla glasen fram till tolvslaget. Sen vill jag hitta nåt snyggt på rean att klä mig i. Så är det åter dags att sluta röka för gott och det är inte heller någon billig historia. Köpte just plåster på apoteket för trehundra spänn. Två veckors ranson. Man tjänar på att fortsätta röka.

Nästa år ska jag bli friskare, sundare och snällare mot miljön. I promise.

Wii will rock you

torsdag, december 21, 2006

Årets kortaste, mörkaste dag är det idag. Och jag älskar mitt jobb för att jag kan utföra det hemma när jag har lite feber och hosta. En mörk hostig feberdag som snart kommer bli en stearinljuskväll med en liten vit handkontroll i vardera hand som med hög precision oskadliggör fienden längs Links krokiga väg genom Hyrule. Ja, jag har det nu. Mitt efterlängtade Wii. Och det är allt jag drömde om och mer därtill. Vintern är räddad.

The happiest days of our lives

måndag, december 18, 2006

Jag väntar fortfarande på spelkonsolen framför alla andra. Och på något sätt tror jag att jag gillar denna väntan. För även om det är frustrerande och ovisst och hysteriskt jobbigt så har jag inte haft denna starka längtan efter en pryl sen jag började tjäna egna pengar. Att längta efter något ouppnåeligt hörde barndomen till. Det var då man gick in på Skivfynd varje dag och lyssnade på just den där skivan man så himla gärna ville köpa men aldrig skulle ha råd med. Och den känslan är ganska härlig på något sätt. Det ska inte vara enkelt att få allt man vill ha. Man måste få kämpa lite. Jaga, sukta, längta och tråna. Nu när jag vet att jag kommer få Wii inom några dagar med all säkerhet känner jag mig nästan lite vemodig. Tänk om den inte lever upp till förväntningarna. Tänk om jag tröttnar alldeles för fort. Då är ovisshet en skönare känsla. Skönare än att inse att faktiskt jakten är roligare än måltiden.

Wiilease

fredag, december 15, 2006

Veckan utan Wii har varit plågsam och oviss. Jag har ägnat otaliga timmar i telefonköer och på forum för att försöka få reda på när nästa leverans behagas dyka upp i butikerna och till vilka butiker leveransen kommer först. Det har inte gått en dag utan att jag blivit besviken och alla källor säger helt olika saker. Men, slutligen, verkar ljuset i tunneln skådas. Och ännu en gång hoppas jag av hela mitt hjärta. Och ännu en gång kommer jag säkerligen bli gruvligt besviken.

All night long

söndag, december 10, 2006

Ursprungligen var fredagen den 8e december en sorgens dag. Jag skulle inte få en Wii och det gjorde ont i hjärtat att äga ett The Legend of Zelda - The Twilight Princess till konsolen men inte den fina vita lådan att spela det på. Men så hade Filippos på jobbet lyckats få tag på en Wii och jag fick åtminstonde testa det. Spelade tennis med grym inlevelse på projektorduken och det var allt jag hade drömt att det skulle vara. Sedan började julfesten och jag önskade att vi kunde skippa den till förmån för Wii, men det gjorde vi inte. Efter en lång föreläsning som jag hört två gånger tidigare var det dags för en väldigt massa fler. Jag drömde mig bort. Sedan fick vi en öl och snabbade oss till en båt som skulle ta oss till Björkö och det riktiga partyt. Det var fri bar på båten upptäckte vi snart och alla tankar på Wii var som bortblåsta. Väl iland på denna historiska ö, där vi hade motorhaveri för ett och ett halvt år sedan, blev vi visade till ställets enda place med alkoholtillstånd. Det fanns inte för ett och ett halvt år sedan, tyvärr. Partyt började ganska slött, men när alla käkat färdigt och bandet började spela så var det full rulle. Och fan vad vi dansade. Och dansade. Och drack gratisöl och vin. Och dansade. Och helt plötsligt var det över, för bussarna väntade på att ta oss hem till fastlandet igen. Klockan var kanske ett på natten och vi var inte det minsta trötta. Så vi letade upp fler partyentusiaster och drog i hyfsat samlad trupp till kontoret för en sedvanlig efterfest. Men det utvecklades snart till en osedvanlig sådan. Fullt med folk och musik och vin och öl. Och vi slutade inte dansa förrän klockan åtta på morgonen. Det är vad jag kallar en riktig fredagsöl.

White Christmas

lördag, december 09, 2006

Det är mycket snack om Wii nu, jag vet. Men igår fick jag testa det en stund på jobbet för att en turnisse lyckats komma över ett ex. Och fasen vad kul det var. Men det börjar ljusna, kanske kan jag få tag på en genom en polares syrra nästa vecka! Kanske blir det en vit jul trots allt! Wiii!

Oh well whatever, nevermind

torsdag, december 07, 2006

Jocke imiterade en man som stoppat handen i fritösen på McD och försöker spela Wii vilket fick mig att bli glad igen. Inte för att jag skrattar åt snubben som bara ville rädda sin klocka från fritering, utan för att även om jag inte får en Wii i år så slipper jag spela det som han. Med en klo.

Nothing is very much fun, anymore.

De ringde från Game när jag kom ut från frissan. De ringde och sa att jag inte skulle få nån Wii imorgon, trots att jag bokat i god tid. Jag trodde de skämtade, men det gjorde de verkligen inte. De sa även att jag troligen inte ens får någon Wii den sextonde när den nya laddningen kommer in. För de har bara fått in 50 konsoller. Och till nästa släpp får de ännu färre. Jag är otröstlig.

House of the rising sun

tisdag, december 05, 2006

Ibland söker jag på Hemnet utan avgränsat maxpris. Då hittar jag det där perfekta huset med äppleträd och öppen spis i ett lugnt område med närhet till spårvagn. Sen gråter jag inombords för att jag är en idiot utan sparpengar och för att jag är för feg för att råna en bank.

The twilight princess

Förra veckan vaknade jag mitt i natten av en sinnessjuk huvudvärk och blev livrädd för cancer/blodpropp/brustna blodkärl. Så jag ringde sjukvårdsupplysningen med gråten i halsen och fick rådet att gå till akuten. Vilket jag gjorde. Läkaren var snäll och förstående och bad mig blunda och peka på min näsa för att se om jag hade någon neurologisk skada, sen kollade han mina reflexer som till min glädje var otroligt snabba, alltid nåt. Han skickade hem mig, tvåhundra spänn fattigare och inte det minsta klokare. Men lite lugnare i alla fall. Dagen efter fick jag ont i halsen och så var den eviga cirkeln sluten igen. Så jag botar mig med vitaminer, kärlek och underbara viner. Och det funkar alldeles utmärkt. Snart är jag frisk igen och snart är det Wii och jag är förväntansfull som ett barn på julafton. Kom nu då, fredag. Kom nu.